torstai 18. huhtikuuta 2013

Olohuone

Tämä blogi uhkaa jäädä vielä suuremmalle hunningolle, kuin tuo käsityöblogi. Huhtikuun puolessa välissä on hyvä julkaista JOULUISIA kuvia meidän olohuoneesta. Meillä on niin paljon leluja ympäri olohuonetta, että tuumailin tähän vaiheeseen näiden joulukuvien kelpaavan.  Täältä löydät pari kuvaa, miltä olohuone näytti ennen remonttia. Väri on vaihtunut ja huonekin tuntuu kyllä nyt paljon suuremmalta. Myös tuo ikkunapokien maalaus sisältäpäin teki suuren muutoksen.
 
Mökillä remontoidessa ja sisustaessa minulla oli pari vuotta sitten ruskea kausi. Nyt kausi on vaihtunut valkoiseen. Senkki on appiukon käsialaa. Nojatuolit ostin kirpputorilta. Ne tehtiin yhteistyönä anopin, appiukon ja miehen kanssa.
 

Sohva ja rahi ikivanhat Sotkasta. Haluaisin kovasti uuden harmaan sohvan, mutta se saa kelvata alustaksi nyt vielä toisen tulokkaan pukluille. Peilin ostin Askosta.. olen himoinnut sitä Valkeakosken asuntomessuista saakka. Ikean kukkalampusta pidän myös tosi paljon. Alkujärkytyksen jälkeen olin sen jo heittää pois, kun se oli niin valtavan suuri. Äkkiä siihen silmä tottui, eikä se enää näytä yhtään isolta.


Himmeli on kaverini äidin käsialaa. Sitä en ole malttanut viedä pois vieläkään, kun se on niin kaunis. Ensi syksynä suunnistan itse himmelikurssille oppimaan uutta. Pöytä löytyi mökiltä takavarastosta entisten omistajien jäljiltä. Mies aikoi sen pilkkoa polttopuiksi, mutta ehdin väliin suojelemaan. Ensin se majaili vuoden päivät mökillä katetulla kuistilla ja sieltä se hivuttautui meidän autotallin kautta olohuoneeseen. Mies piti jotain omaa pientä puhettaan, mutta arvatkaa kuuntelinko. Käsitellä se pitäisi, vaikka ilman muuta haluankin siinä säilyttää vanhan ilmeen. Luin juuri yhdestä blogista maitomaali-käsittelystä, joten ehkäpä teen sille jossain välissä sellaisen. Joku meillä oli ollut todella kiltti ja se joku on se joku, joka ei vielä edes lahjoista mitään ymmärtänyt. :)
 

Noille tv:n johdoille pitäisi keksiä joku siistimpi juttu kuin se, että roikkuvat tuolta vapaana alas. Eikös se ole yleensä pohjanmaalla niin, että kateuksissaan pitää ittelle ostaa isoompi traktori, kuin naapurilla on. Meillä oli vissiin joulukuusen kanssa sama homma.. Kaikki muut kuuset näytti kaupan pihassa niin pieniltä ja otimme isoimman mitä sedältä löytyi... Siitä piti jonkun verran leikata alimpia oksia, koska se täytti melkein koko olohuoneen ja keittiön välisen oviaukon. Tässä kuvassa näkyy myös meidän hieno koivulattia. Tykätty on kovasti.

 
Tällä hetkellä mies remontoi yläkerrassa kahta huonetta. Elokuussa meitä on neljä ja silloin ei samaan makuuhuoneeseen valitettavasti kaikki enää mahduta. Siispä muutamme makuuhuoneen takaisin yläkertaan ja tyttö saa oman huoneen siitä vierestä. Mies remontoi, minä suunnittelen sisustusta. Toinen huone odottaa lattian aukaisua, toinen huone on vasta purkuvaiheessa. Lattian kanssa tulee olemaan haasteita, se on tosi vino paikkapaikoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti