torstai 20. lokakuuta 2011

Kultu raksaa taloa, minä kasvatan masua..

..Näin se on työnjako meillä. Talokaupat, kun lyötiin lukkoon, ilmoitti perheen pienin olemassaolostaan hyvin pian sen jälkeen. Nyt pitää siis pientä kiirettä, että saadaan remontti sille mallille, että vauveli voi saapua. Minä olen kokenut monessa kohdassa suurta turhautumista.. remontin tekeminen vaatii kaiken raskaan kantamista paikasta toiseen sekä kiipeilyä katonrajassa. Minä en tee niistä kumpaakaan. Olenkin jo hyvissä ajoin alkanut panostaa sisustamiseen ja puuhaillut yläkerrassa ompelusteni parissa. Tänään ajattelin kantaa maalipöntön autosta sisälle. Puolessa välissä hoksasin, että 18 litran maalipönttö on aika raskas. Ei sitä auttanut kuitenkaan keskelle pihaakaan parkkeerata, joten vähän kerrallaan sen hinasin sisälle asti. Näin jälkiviisaana ihmisenä olisi sen tempun voinut jättää tekemättäkin. Muutaman valitun sanan sain kuulla mieheltä. Nyt olen lisäksi taas kerran flunssassa, joten en voi tehdä mitään. Jospa paranisin siihen mennessä, kun seinien maalaaminen alkaa.

Keskikerros näyttää tällä hetkellä kaaokselta, mutta sanoisin, että hallitulta sellaiselta. Remontti aloitettiin tekemällä iso reikä seinään olohuoneen ja keittiön välille, kas näin..


Tapetin ja kuitulevyn alta paljastui vanha oven paikka, nyt aukko tehtiin heti kerralla suuremmaksi. Vielä emme ole päättäneet, tuleeko aukkoon lasiruutuiset pariovet vai jätetäänkö aukko kokonaan ilman ovia.

Tapetit irrotettiin seinistä ja muovimatot lattiasta. Muovimattojen alla oli lastulevyt ja niiden alta löytyi alkuperäinen lankkulattia. Alkuperäinen suunnitelma oli hioa vanha lattia uuteen uskoon, mutta muutimme mieltämme. Haluamme kuultolakatun puulattian ja tässä oli ajanpatinaa sekä naulanreikiä niin paljon, että sen olisi saanut nätiksi vain maalaamalla. Tilaamme uudet lattialankut. Seinärakenteiden miettimisessä otettiin huomioon kokeneiden konkareitten sekä ammatti-ihmisten mielipiteitä. Seiniin tehtiin tarkistusporauksia ja todettiin, että purut ovat kuivia, ja ne eivät ole painuneet. Koska talo on hyvin hengittänyt tähän asti, ei rakenteita haluttu lähteä muuttamaan. Niinpä vanhojen kuitulevyjen päälle kiinnitettiin 6 mm saneerauskipsilevy.

Nyt ollaan siinä vaiheessa, että seiniä pitää vielä pakkeloida, keittiön sekä makkarin katot saisi maalata ja sen jälkeen vetää pohjamaalit seiniin. Sitten avataan lattiaa lisää ja sähkömies sekä putkimies saavat tulla tekemään oman osansa. Kun lattiaa päästään aloittamaan, voidaan keittiö tilata. Keittiö ollaan jo valittu ja se saadaan neljässä viikossa tilauksen jättämisestä. Tarjous pyydettiin kahdesta keittiöfirmasta. Ensimmäinen veti hihasta aivan todella törkeän hintaisen tarjouksen ja itse en ollut palveluunkaan tyytyväinen. Näköjään joissakin palveluammateissa on varaa olla ylimielinen. Toinen tarjous oli paremman näköinen ja melkein puolet halvempi. Lisäksi esittelijä esitti ehdotuksia ja näytti kirjoistaan esimerkkejä, joista oli helppo hahmottaa miltä idea näyttää käytännössä. Hyväksyimme tarjouksen saman tien.

Tässä muutama kuva ennen remonttia ja samat kohdat tämän hetken tilanteesta.


Olohuone vanhassa retrokuosissaan.


Olohuoneen ja keittiön välissä oli alunperin seinä.


Keittiö.


Tila näyttää paljon isommalta, kun seinä on vaalea ja yksivärinen.
  

Aukko tuo tilan tuntua molempiin huoneisiin ja kulkukin helpottuu.


Näillä jatketaan...

1 kommentti:

  1. Tuo olohuoneen vanha tapetti oli kyllä <3 Kai jätit siitä palan talteen ja kehystät? :)

    VastaaPoista